Dziewięć pań nagrodzono koszami z produktami ZPOW „Kotlin” w konkursie na najlepszy przepis.
W konkursie kulinarnym mogli wziąć udział ci, którzy nadesłali przepisy na potrawę zawierającą co najmniej jeden z produktów Zakładu Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „Kotlin”. W ogłoszonej przez „Gazetę Jarocińską” i " Życie Pleszewa" zabawie wystartowały same kobiety, a 9 z nich otrzymało kosze z produktami ZPOW „Kotlin” o wartości 50 zł: Maria Grygiel (Kotlin) za zupę meksykańską, Agnieszka Bigos (Siedlemin) za sałatkę z zupek chińskich, Danuta Zając (Jarocin) za królewską sałatkę warstwową, Dorota Mikołajewicz (Jarocin) za potrawkę z kuraka z ryżem, Irena Adamska (Kotlin) za fasolkę w sosie pomidorowym, Michalina Socha-Muszyńska (Jarocin) za kurczaka z warzywami, Barbara Dorsz (Sławoszew) za letnie danie z kociołka, Renata Dembińska (Dobrzyca) za kotlińską fantazję i Łucja Młynarczyk (Koźminiec) za lazanię z cukinią.
Wszystkie przepisy będziemy systematycznie publikować w „Gazecie Jarocińskiej”. Panie, które nie odebrały jeszcze nagrody prosimy o kontakt z redakcją (ul. Wolności 1 a, Jarocin, tel. 62 747-15-31)
(era)
Fot. Stanisław Dziekański