› Gospodarka
12:00 / 12.12.2017

Pieczenie pierników, czyli czas na świąteczne przekąski

Pieczenie pierników, czyli czas na świąteczne przekąski

fot. Janek Marcinkowski

Jarocin. Tarce. Pierniki. Pieczenie pierników. Święta Bożego Narodzenia.

R E K L A M A

 

 

Podczas gorączki Świąt Bożego Narodzenia, prawie u każdego w domu można znaleźć pierniki. Niektórzy je kupują, inni przechowują przez cały rok, kolejni sami zakasają rękawy i biorą się za domowe wypieki.

 

 

Marcin Kucharski, główny kucharz w Pałacu w Tarcach, postanowił wraz z sąsiadującą Szkołą zorganizować dla jej uczniów szkolenie w zakresie pieczenia tej świątecznej przekąski.

 

 

Cała akcja miała na celu nauczenie młodzieży różnych technik malowania pierników oraz ich wypieków.

 

Została zorganizowana również druga część szkolenia, która obejmowała robienie dekoracji świątecznych pod okiem Roksany Hernes, absolwentki Polskiej Szkoły Florystycznej w Poznaniu.

 

Całość z wykonanych wypieków i ozdób została przekazana Fundacji Ogród Marzeń podczas Baliku Mikołajkowego w siedzibie Fundacji.

ZOBACZ RELACJE Z PRZEKAZANIA UPOMINKÓW DLA FUNDACJI PONIŻEJ

 

A Wy sami pieczecie pierniki? Kupujecie? Czy przechowujecie zamknięte w szafce i wyciągacie dopiero na okres świąteczny? Piszcie w komentarzach.

Pierniki - zazwyczaj kupujecie czy robicie sami?

ankieta dodana 12.12.2017, ilość wszystkich głosów: 87
Zawsze kupuję gotowe
16%
Sam/a piekę w domu
74%
Nie lubię pierników
10%
R E K L A M A
0
0
oceń tekst 0 głosów 0%
R E K L A M A